Iiro Rantala: My Finnish Calendar

5.7.2020 15:00
Korpilahden kirkko, Kirkkotie 1

Loppuunmyyty

Iiro Rantala: My Finnish Calendar 5.7. klo 15

Suomen merkittävin jazz-pianisti ja -säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettä, kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös kansainvälisesti menestyksekkään soolouran.

Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat naureskellen ja tekee niin nytkin uudessa esityksessään.

My Finnish Calendar on Rantalan säveltämä vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Uusiin sävellyksiinsä hän on saanut innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä.

Rantala soittaa esityksessä läpi koko Suomen kalenterivuoden.12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, ja joka melkein aina on pettymys.

“Iiro Rantalan esityksessä yhdistyvät hienostunut pianotyöskentely, ennen kuulemattomat musiikilliset ideat, äly, tunne ja ennen kaikkea huumori”-FAZ

“Iiro Rantala on luonnonlahjakkuus koskettimissa” -Jazzthing

“Iiro Rantala on taiteilija, joka palvelee työvälinettään virtuoosimaisesti. Hän käyttää tulkinnoissaan käsiensä kaikkia voimia saaden esityksen kuitenkin näyttämään äärimmäisen keveältä” -Fono Forum.

Esityksen kesto 2x 45 minuuttia väliajan kanssa