Improvisatorista katutaidetta kävelykadulla

5.7.2020 12:00 6.7. 12:00
Kävelykatu, Kauppakatu

Vapaa pääsy

Circus Tristen Vesa Purokuru ja alttoviulisti Laura Kajander herättävät hymyjä ja ajatuksia Jyväskylän kävelykadulla. Duo luo tilan ja tilanteita pienille improvisatorisille kohtaamisille toistensa ja kadulla kulkijoiden kanssa. Kohtaamisissa parannetaan maapalloa, ratkotaan kadun ylittämiseen liittyviä ongelmia, tutkitaan keijukaisen ja menninkäisen vuorovaikutusta, antaudutaan musiikin lumoukseen sekä setvitään, viekö Veikko-haitaristi sittenkin koko shown!

Kohtaamisissa on elävää musiikkia, sirkustaiteen elementtejä, nukketeatteria ja reagointia katuelämään.

Esitysajat:

Su 5.7. klo 12, 13, 17, 18, ja 19
Ma 6.7. klo 12, 13 ja 14

Vesa Purokuru on nykysirkus- ja performanssitaiteilija ja ohjaaja, joka perustaa työskentelynsä tunteita hyödyntävään improvisaatioon ja vahvaan fyysiseen läsnäoloon. Lähtökohtina ovat usein haikeus, kauneus ja hauskuus sekä vuorovaikutus eri alojen kanssa-taiteilijoiden, yleisön, esineiden ja äänien kanssa. Vesa työskentelee myös organisaatiokonsulttina, missä hän on tuonut merkityksellistä taidetta kehittämisen välineeksi.

Purokuru on opiskellut sirkustaiteita, klovneriaa, fyysistä teatteria, tanssi- ja liiketerapiaa ja tarinateatteria koti- ja ulkomailla sekä perustanut kaksi poikkitaiteellista nykysirkusryhmää: erityisiin tilauksiin ja paikkoihin erikoistunut ”Circus Triste” ja ”Tupacircus”, joka toimii vanhassa talonpoikaistalossa maaseudulla.

Laura Kajander on koulutukseltaan alttoviulunsoiton maisteri. Hän on opiskellut ja esiintynyt lukuisissa maissa kamari- ja barokkimuusikkona. Tällä hetkellä hän soittaa Suomalaisessa barokkiorkesterissa. Viime aikoina hän on osallistunut ideoijana tai tuottajana useisiin konserttikonsepteja uudistaviin projekteihin ja taidekokeiluihin.

Laura Kajander on myös kiinnostunut hallinnon ja yhteiskunnan rakenteista, mikä onkin vienyt hänet Suomalaisen barokkiorkesterin tuotannollisiin tehtäviin, viime vuosien ajan toiminnanjohtajan roolissa. Taiteellisia ja tuotannollisia kokeiluja Laura Kajander toteuttaa muusikkoystäviensä kanssa perustamassaan Encanto Music ry:ssä, joka ryhtyy vuodesta 2020 alkaen järjestämään Helsinki Early Music Festivalia yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa.