Olli Mustonen

1.7.2020 19:00 2.7. 19:00
Kesto: n. 2h
Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2

Myynti päättynyt

 

Olli Mustonen: Beethovenin pianosonaatit “Pateettinen”, 1.7. klo 19 ja 2.7. klo 19

Ludwig van Beethoven:

Pianosonaatti nro 3 C-duuri op. 2/3
Pianosonaatti nro 8 c-molli op. 13, “Pathétique””
Pianosonaatti nro 28 A-duuri op. 101
Pianosonaatti nro 27 e-molli op. 90

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Mustonen aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Muun työnsä ohella Mustonen tunnetaan Beethoven-tulkinnoistaan. Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 250 vuotta Beethovenin syntymästä. Sen kunniaksi Beethovenia kuullaan Mustosen soittamana Jyväskylän Kesässä.

Neljän Taulumäen kirkossa kuultavan sonaatin joukossa on vuonna 1799 valmistunut pianosonaatti c-molli op. 13, lisänimeltään “Pateettinen” (”Pahétique”). Sonaatti esittelee Beethovenin romanttisen mollityylin. Sonaatin tyylipuhtaus paljastaa, että sen taustalla eivät ole niinkään henkilökohtaiset kärsimykset kuin pyrkimys antaa uudenlaiselle tunneilmaisulle mahdollisimman tiivis ja tehokas muoto.

Konsertissa on väliaika.