Teatterikone: Aalto Kylässä

1.7.2020 17:00 2.7. 17:00 6.7. 13:00 7.7. 13:00
,

Myynti päättynyt

Aalto kylässä on liikkuva teatteriesitys Aino Aallosta. Esityksen kautta katsoja pääsee tutustumaan Ainon ajatuksiin elämästä ja hänen miehestään Alvarista. Aalto kylässä -esityksen ensi-ilta oli Jyväskylän Kesässä 2019 ja teos on jälleen nähtävissä Kesän 2020 ohjelmistossa neljän esityksen verran.

Esitys liikkuu Jyväskylän keskustan alueella, pysähtyen Alvar Aallon toimiston suunnittelemien rakennusten luona. Esitystä ja yleisöä kuljettaa eteenpäin näyttelijä Annu Sankilampi, joka esittää Alvar Aallon vaimoa Ainoa. Pysähdyspaikoilla katsojat pääsevät pohtimaan myös omia arvojaan ja elämäänsä.

Aino Aalto oli arkkitehti ja muotoilija, hän kuoli syöpään vuonna 1949. Hän ehti olla Alvar Aallon kanssa naimisissa 25 vuotta ja he työskentelivät paljon yhdessä. Aallot suunnittelivat yhdessä mm. Jyväskylän Työväentalon.

Esitys on suunnattu aikuisille ja sen kesto on noin kaksi tuntia. Kuljettava reitti on kahden kilometrin pituinen. Esitys alkaa Aalto-salilta ja päättyy Alvar Aalto museolle. Muut esityksen paikat ovat Suojeluskuntatalo, Kaupunginteatteri ja Jyväskylän yliopisto. Rakennuksissa ei käydä sisällä. Yhteen esitykseen mahtuu maksimissaan 35 henkilöä. Suosittelemme ottamaan mukaan oman retkijakkaran, jossa voi istua pysähdyspaikoilla esityskokemuksen mukavuuden lisäämiseksi.

Aalto kylässä -esityksen konsepti ja toteutus ovat Annu Sankilammen käsialaa.

Esityspäivät:

ke 1.7. klo 17
to 2.7. klo 17
ma 6.7. klo 13
ti 7.7. klo 13

”TEATTERIKONEEN LIIKKUVA esitys syntyi Alvar Aallon elämäkerran ja Aino Aaltoa käsittelevän teoksen pohjalta. Sankilampi sanoo, että tietopohjaista aineistoa on vähän.

Sankilammelle oikean ihmisen nahkoihin hyppääminen on uudenlainen kokemus, joka pakotti punnitsemaan uskollisen esittämisen ja fiktionalisoimisen rajoja.

– Jouduin miettimään monessa kohtaa, voinko sanoa näin ja voinko vetää tällaisia johtopäätöksiä asioista, kun tarkkaa tietoa ei ole.

Syntyi teos, joka ei provosoi, syytä tai vaadi huomiota päähenkilölleen. Se näyttää Ainon, joka ansaitsee tulla nähdyksi.”

Keskisuomalainen 4.7.2019

Liput:
20 / 18 €