The Hot Box: Tensions

5.7.2020 19:00
Tallenne katsottavissa, thb.fi

Vapaa pääsy

Ikärajasuositus 16 vuotta

Katso tässä

The Hot Box featuring Maria Oiva & Topi Kohonen: TENSIONS from The Hot Box – online artspace on Vimeo.

 

The Hot Box on koottava, kahdeksan kuution esitystila ja online-taidetila, joka tuottaa suoria lähetyksiä nettiin. Monikamerakuvauksella toteutetuissa lähetyksissä nähdään kiinnostavia tekijöitä eri taiteenaloilta. The Hot Box, intiimi, puinen kuutio kootaan aina uusiin maisemiin kunkin taiteilijan valitessa paikan omalle lähetykselleen. (Siirry tästä The Hot Boxin verkkosivuille)

Kuutiossa nähtävä teos Tensions pohjautuu japanilaiseen shibari-sidontaan, joka on osa BDSM-kulttuuria. Teos koostuu shibari-estetiikkaa mukailevan sidonnan tekemisestä ja sen purkamisesta.

Tensions tutkii valtaa sekä vallan käyttämisen ja vallan antamisen prosessia. Teos tarkastelee sitä, millaisia käytänteitä ja jännitteitä vallan käyttämiseen ja antamiseen liittyy. Samalla pohditaan katsomista ja katsottavana olemista.

Mikä meihin vaikuttaa, kun katsomme niin sanottua kinky-materiaalia? Mitä toisaalta haluamme ja mitä emme halua nähdä?

Taiteilijat Maria Oiva ja Topi Kohonen tutkivat Tensions-teoksessa BDSM:n ja teatterin työskentelytapohjen suhteita sekä erilaisia jännitteitä köyden ja kehojen, silmien ja korvien sekä mielen ja ruumiin välillä.

Seuraa lähetystä maksutta tietokoneelta, puhelimelta tai tabletilta. Suorat lähetykset löydät The Hot Boxin Vimeosta ja Facebookista.

Maria Oiva on laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä työskentelevä teatteriohjaaja sekä esitys- ja mediataitelija. Hän työskentelee sekä Suomessa että kansainvälisesti. Viime vuodet hän on kehittänyt digitaalisen näyttämön konseptia, josta hänet palkittiin TINFO –palkinnolla 2019. Oivan työt käsittelevät usein sukupuolen, seksuaalisuuden, halun ja vallan teemoja. Hän työskentelee uudenlaisten teosmuotojen ja -konseptien parissa, jotka uudelleenajattelevat katsomista ja katsojapositiota.

Kuva: Stein Valkoinen

Näyttelijä-esiintyjä Topi Kohonen valmistui Tampereen yliopiston teatteritaiteen tutkinto-ohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi 2014. Opinnäytetöissään hän tutki nukke- ja esineteatterin kautta esiintyjän kehon ja mielikuvituksen mahdollisuuksia suhteessa näyttämöön. Ammattiuransa hän on tehnyt pääosin teattereissa ympäri Suomea, viimeisimpänä Vaasassa. Nyt valmisteltava produktio on hänen kolmas yhteistyönsä Maria Oivan kanssa.