Vangelinen butoh-kurssi

14.8.2020 18:00 15.8. 12:00 16.8. 12:00
Puistokoulu, Puistokatu 7-9

Butoh-kurssi järjestetään! 

Japanista lähtöisin oleva butoh on tanssin suuntaus, jossa erittäin hitaan liikkeen kautta etsitään syvää yhteyttä itseen, myös sen syviin ja tummiin kerroksiin. Jyväskylässä tarjoutuu elokuussa aivan ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tähän vaikuttavaan muotokieleen, kun newyorkilainen butoh-taiteilija ja -opettaja Vangeline saapuu ohjaamaan kurssia. Osallistuessasi kurssille sinulla on myös mahdollisuus päästä esiintymään Pyhä paikka? -performanssiin Hitonhaudalla.

Kurssin ajat ja paikka

pe-su 14.-16.8.2020, Puistokoulu, Puistokatu 7-9, Jyväskylä.

pe klo 18-21
la klo 12-16
su klo 12-16

Esityksiin osallistuvat kurssilaiset lisäksi:
harjoitukset Hitonhaudalla su 16.8. klo 17-19
Harjoitukset Hitonhaudalla pe 21.8. klo 18-20

Vangeline

Butoh-opettaja, koreografi ja tanssija Vangeline saapuu New Yorkista ohjaamaan butoh-kurssia Jyväskylään elokuussa. Vangelinen ajatuksiin voit tutustua täältä.

Butoh

Butoh on Japanissa syntynyt tanssin suuntaus tai muotokieli, jossa pyritään hyvin hitaan liikkeen kautta tavoittamaan syvää yhteyttä itseen, myös sen syviin ja tummiin kerroksiin. Fyysisesti butoh harjoittaa keskittymiskykyä sekä koordinaatiokykyä. Liikkeet ovat hitaita ja haastavat kestävyyttä. Teknisesti liikkeet ovat aluksi varsin helppoja, joten jokainen voi niitä tehdä oman kuntonsa ja kokemuksensa pohjalta. Butoh on paitsi hyvin fyysistä, myös psyykkistä ja henkistä työtä. Yksinkertaisimmankin liikkeen voi tehdä syvästi keskittyen. Tässä mielessä butoh sopii kaikille. Jokaisella on joku vahvuus, jota voi butoh-harjoituksessa käyttää ja jokaisella riittää harjoiteltavaa.

Kenelle?

Butoh-kurssille voivat osallistua kaikki butoh-liikekielestä ja estetiikasta kiinnostuneet. Kurssille ovat tervetulleita sekä aloittelijat että kokeneemmat tanssijat.

Osallistu esitykseen!

Tämä kurssi on osa Koneen Säätiön tukemaa Pyhä paikka? -hanketta, jossa tutkitaan suomalaista luontosuhdetta. Butoh-kurssin osallistujien joukosta kootaan ryhmä esiintymään Pyhä paikka? -hankkeen esitykseen 22.-23.8.

Lisää hankkeesta www.luonnonpaikka.fi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset kurssille suoraan ohjaaja Anna-Mari Laulumaalle puh. 0400-467567. Samalla Anna-Mari myös haastattelee ilmoittautujat heidän kiinnostuksestaan olla mukana esityksessä.

Hinta

Kurssimaksu on 60 euroa.